вівторок, 19 листопада 2013 р.

Де знайти кошти для початку бізнесу?

   Згідно з опитуваннями, 60% українців подумують про те, щоб відкрити свій бізнес. Але тільки 15% з них наважуються на це. Аж надто багато різних проблем підстерігає на шляху до збагачення і свободи.
Одне з найважливіших питань: де взяти гроші?
   Історія знає приклади, коли успішні корпорації виростали з найскромніших вкладень. Однак загальне правило говорить: початковий капітал необхідний. Тому будьте готові до того, що гроші вам знадобляться ще до того, як ваш бізнес почне приносити якийсь прибуток.

   Перші витрати ви понесете ще при реєстрації підприємства. Далі буде необхідно організувати робоче приміщення, тобто орендувати офіс. Якщо ви збираєтеся щось виробляти, врахуйте в початкових витратах покупку устаткування і сировини. Також не слід забувати і про плату найманим працівникам, придбанні мінімального набору оргтехніки, а також рекламних витратах.
   Існує кілька шляхів отримання грошей для бізнесу. Якщо поле майбутніх звершень відомо вам добре, ваші шанси знайти стороннього інвестора багаторазово зростають. Банки як джерело фінансування можуть розглядатися тільки для підприємств, які вже мають стаж успішної роботи (мінімум один рік). Втім, ніщо не може перешкодити вам звернутися в який-небудь не дуже великий банк з проханням про кредит на новий бізнес. І все-таки стартовий капітал для малого бізнесу в більшості випадків, як і раніше надають власник або співзасновники. Ваші власні накопичення, а також гроші рідних і друзів, які повірили в ваш задум, - найменш ризиковані джерела коштів.
   Відкриття власної справи вимагає не тільки блискучих ідей, а й терпіння при їх втіленні. Молоде підприємство дуже вразливе в перші роки свого існування. Але наполеглива праця, а також постійна самоосвіта, пошук оптимальних рішень у всьому - від керівництва до фінансування - зрештою принесуть бажані плоди. І ви, нарешті, почнете заробляти гроші і відкриєте свою справу.
Скільки коштує бізнес.
Кафе-морозиво - 20-25 тис. доларів. Окупність - 2-3 року;
Салон краси - 10-13 тис. доларів. Окупність - 3-5 років;
Магазин шкіргалантереї - 30-35 тис. доларів. Окупність - 2-3 року;
Інтернет-магазин товарів для дітей - 15-30 тис. доларів. Окупність - 1 рік


Немає коментарів:

Дописати коментар