неділю, 1 березня 2015 р.

Мрій і бажай! Все, що сьогодні є на світі, колись було мрією!!!


Тема нашого останнього заняття: «Мої цілі, я і оточуючі». 

   Що є рушійною силою для людини у прийнятті того чи іншого рішення? - досягння його цілі.
   Своє рішення людина прийме тоді, коли усвідомить, що воно дасть шанс втілити свої бажання і добитися поставлених цілей. Але, чи всі знають чого хочуть? Спробуйте зупинити на вулиці кілька людей і поставити питання: "Яка ваша цільв житті?". Більшість відповість, що хоче стати багатшими чи покращити рівень свого життя. Чи є це ціллю? Звичайно, ні. Це всього лиш бажання, яке мають усі.
Що ж таке справжня ціль? 
   Саме це питання стало ключовим на нашому занятті. Для того, щоб сформулювати бачення поняття "ціль", ми використовували різні способи: читали уривки із творів відомих успішних людей, грали ігри, дивилися мотиваційне відео. І прийшли до таких висновків:
Ціль - це визначення бажань, які мають бути виконані в чітко визначений строк.

       Поставити ціль, означає, визначити дату виконання бажань, але при цьому чітко визначеними повинні бути не лише часові рамки, але і кількісні показники. Іншими словами, мрія визначена у часі кількісними показниками і являється ціллю. Саме ціль стане двигуном Вашого успіху.
Постановка цілей - один із найважливіших моментів в житті кожної людини.
   Постановка цілі залежить від декількох факторів: батьків, рідних, друзів, тобто нашого оточення, де ми живемо, в яких школах ми вчилися тощо. Наявність знань і брак їх також впливають на наше життя. Результати наших зусиль можуть впливати на наше життя – залежно від нашої здатності досягти бажаного результату, ми пишаємося, або відчуваємо себе зруйнованим. Ми формуємо бачення свого майбутнього також під впливом подій в нашому житті. Наприклад, війна може радикально змінити наші душі. Але жоден з цих факторів, що впливають на наше життя, не має такого значення як здатність мріяти. Мрії – це проекція життя. Тому, хто планує своє майбутнє, може "бачити" його. Майбутнє захоплює уяву  і має велику силу тяжіння.  

  Квінтесенцією нашого заняття стало виготовлення дошок візуалізації для того, щоб кожен зміг чітко представити свою ціль, створити її картинку і розмістити там, де вона найчастіше буде попадати на очі і постійно нагадувати про визначені цілі.
  Але мрії чи чіткого планування не достатньо, потрібно діяти. До прикладу є одна повчальна загадка: «на паркані сиділи три коти, два з них вирішило стрибнути. Скільки котів залишилось на паркані? Відповідь: «три». Чому? Тому що рішення ще не означає дію.
 Знаєте ціль? Тоді вперед, до дій!!!
 





1 коментар: