пʼятницю, 23 серпня 2013 р.

Сьогодні Україна відзначає День Державного Прапора

День Прапора України на Першому Національному

Сьогодні, 23 серпня, мешканці України відзначають щорічний День національного Прапора, який передує святкуванню Дня Незалежності держави. Традиція відзначати День прапора на державному рівні є доволі нова. Цього року – дев’ята річниця.
Відповідний указ підписав другий президент України Леонід Кучма у 2004 році. Проте, протягом перших п’яти років День національного стягу відзначали разом з Днем незалежності – 24 серпня.
 Певні корективи вніс Віктор Ющенко, який у 2009 власним указом започаткував по всій Україні традицію щорічної офіційної церемонії підняття прапора 23 серпня.
 Прийнято вважати, що верхня синя частина прапора символізує небо над головою, а жовта половина уособлює пшеничні поля. Сучасний  прапор, незважаючи на те, що його часто називають «жовто-блакитним», насправді є синьо-жовтим стягом. Він являє собою прямокутне полотнище з двох рівновеликих горизонтальних смуг: верхньої – синього і нижньої – жовтого кольору, і відношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

 Сьогодні чинний Глава держави Віктор Янукович проведе церемонію підняття прапора о 10:00 на Банковій, 11. Крім того, мешканці столиці з нагоди святкування і майбутньої 22-ї річниці Незалежності в Києві утворять "живий" прапор.


Немає коментарів:

Дописати коментар