вівторок, 20 серпня 2013 р.

Книги. Інвестуємо у себе.


Як це не дивно, але книги є одним з найпривабливіших об'єктів інвестування вільних коштів. Не вірите? Що ж, давайте розберемо детальніше що таке книга насправді.
Чи доводилося вам помічати, що у багатьох заможних людей в будинку існує бібліотека? І більш того, що багачі ці книги читають. Не журнали-одноденки, не жовту бульварну пресу, не рекламні брошури з поштових скриньок, а саме книги.

Так відбувається тому, що книги є квінтесенцією вікової мудрості людства. Кожна книга містить в собі чиїсь думки, а отже і чийсь досвід. Досвід великого письменника, досвід великого вченого або мислителя. Нарешті, досвід великого багатія. І Людина, читаючи книгу, отримує чужий концентрований досвід, витрачаючи на його придбання не десять років свого життя, а декілька днів, а може бути і годин.
          Тут можна провести паралель з відомою народною мудрістю «Час - це гроші».
Дуже корисні книги для людей творчих професій. Письменники, художники, поети, актори, копирайтеры, веб-дизайнери і програмісти (і вони теж працюють творчо) часто відчувають нестачу нових вражень для своєї роботи. А після прочитання кожної нової книги в голові народжується море нових ідей, які залишається тільки використати в роботі. Ідеї – це ті ж гроші!
Крім того, книги банально збагачують ваш словарний запас, що є хоч і непрямою, але все таки перевагою перед іншими людьми на біговій доріжці під назвою життя.
Грамотно сформулювати свої запити і бажання, грамотно відстояти свою точку зору, нарешті, уміння поговорити з дівчиною і добитися бажаного результату - усе це значно полегшується за наявності великого словарного запасу і уміння його використовувати. Книги - незамінні помічники в усьому цьому.
Ви можете запитати: Де ж узяти стільки вільного часу, щоб читати хоч би по парі книг на місяць?
          Для того, щоб почати багато і результативно читати, вашою першою книгою повинна стати книга з техніки швидкісного читання.
Звичайна людина читає із швидкістю 250 слів за хвилину. А ось засвоївши техніку швидкісного читання цей показник можна потроїти. Окремі особи здатні читати із швидкістю 1000 слів на хвилину, засвоюючи при цьому увесь матеріал, викладений в книзі. Що поробити, сучасне життя таке стрімке, що доводиться або підлаштовуватися під нього, або залишатися на узбіччі.
У будь-якому випадку, людина, що систематично читає, завжди має більшу кількість ідей про те, як поліпшити своє життя (у тому числі і у фінансовому аспекті) і здатна знайти значно ширший арсенал засобів для їх досягнення, ніж людина, яка з книгами не дружить.
Подумайте про це.

Немає коментарів:

Дописати коментар