четвер, 8 серпня 2013 р.

Ви готові до школи?..

Ось уже й літо майже пролетіло. Відшуміли канікули і пора налаштовуватися на робочий лад. Скоро почнеться новий навчальний рік і потрібно як слід до нього підготуватися. З чого ж почати і як налаштуватися  на навчання після веселого літа?
   На що ж потрібно звернути увагу при складанні списку підготовки до школи?

Щоб зібратися до школи , потрібно чимало часу. До того ж, треба знати, на що звернути увагу і на чому можна заощадити. Не треба відкладати на останні дні купівлю речей. В результаті можна купити дорогі шкільні приналежності поганої якості і через це витратити багато грошей і нервів. Але підготуватися до Дня знань з найменшими втратами нервів і фінансів цілком реально.


Канцтовари. Безліч красивих пеналів, різнокольорових ручок і строкатих зошитів з кумирами здатні запаморочити голову кому завгодно. Але не варто квапитися і купувати все відразу. Краще зупинитися на декількох зошитах по головним предметам і зручному пеналі, в який покласти одну синю ручку, простий олівець і ластик. Решта канцтоварів можна купувати поступово. За три літніх місяці можна створити цілий арсенал корисних і потрібних дрібниць. Але по кишені це зовсім не вдарить.

Підручники. Щороку купувати нові підручники дуже накладно. Заздалегідь вгадати, які книжки знадобляться в наступному році, неможливо. Може змінитися освітня програма чи вчитель. Не купувати ж новий, до речі сказати, зовсім не найдешевший комплект! Авторів підручників краще дізнаватися у вчителів-предметників в останні дні серпня. Першого-другого вересня книжки  навряд чи знадобляться, а ажіотаж в магазинах помітно спаде. До речі, підручники можна придбати у старших учнів, це допоможе заощадити не один десяток гривень.

Портфель. Сумки, ранці, рюкзаки. Все таке яскраве, привабливе, складно зупинитися на чомусь одному. Але доведеться. Пам’ятайте, що портфель повинен обов’язково вміщувати папку розміром А4.Якщо  потрібен рюкзак, то тільки з твердою спинкою. Якщо сумка, то із зручною і міцною ручкою. Зовсім необов’язково купувати портфель у спеціалізованому магазині. І на книжковому ринку можна натрапити на прекрасний, зручний а головне, недорогий примірник сімейства «сумчастих».

Форма.  Якщо у школі вимагають шкільну форму ,то недорогі брюки, дві-три сорочки і піджак – ось і все, що потрібно хлопчикові. Для дівчаток сюди додається ще й спідниця (запам’ятайте, вона не скасовує наявності брюк, які стануть у пригоді взимку). До речі, піджаки краще купувати в кінці вересня – початку жовтня, ближче до холодів. Також необхідно купити спортивний костюм, кросівки і туфлі.

   Перед виходом в магазин складіть детальний список того, що потрібно купити. Це допоможе нічого не забути і не накупувати зайвого.

   Матеріальні можливості у кожній сім'ї різні, але слід пам'ятати, що до школи діти ходять не на показ мод, а в першу чергу, вчитися.

Нехай ваші збори в школу будуть веселими і легкими. Вдалого початку!

Немає коментарів:

Дописати коментар