четвер, 22 серпня 2013 р.

Рейтинг найприкольніших валют









Британське видання The Huffington Post склало рейтинг найприкольніших валют світу.
Австралійський долар
Австралія – перша країна світу, яка запустила в обіг пластикові банкноти. По-перше, вони не зношуються, по-друге, їх досить важко підробити.
 

Єгипетський фунт
Єгипетські купюри відрізняються за розміром і формою, в залежності від номіналу, і містять різні водяні знаки і металічні нитки для більшої безпеки.
 
 Полінезійський франк
 Яскраві банкноти полінезійського франку містять зображення флори, фауни і корінних мешканців.
  
Мальдівська руфія
Мальдіви, що складають понад тисячу сто островів у Індійському океані, обмінюються різновольоровими руфіями. На кожній банкноті зображені кокоси, які перевозять на традиційному човнику, який вважається внутрішнім транспортом. 
Шведський франк
Кожен яскраво розфарбований шведський франк містить два портрети різних культових людей зі світу культури. Захистним засобом є "ефект нахилу", завдяки якому номінал валюти видно лише з певного кута зору.
 
Гонконзький долар
Гонконзька валюта складає кольоровий папір і полімерні зображення. На банкнотах використано вісім захисних рис, більшість з яких можна розрізнити неозброєним оком.
 Південноафриканський ранд
На південноафриканській валюті міститься зображення пятьох національних крупних тварин, серед яких лев і слон.


















Гондураська лемпіра
 Валюта Гондураса названа на честь правителя 16 століття, який очолив супротив проти іспанських колонізаторів.











  
Новозеландський долар

Нова Зеландія також застосовує полімерні написи. А нещодавно вони зробили редизайн і розмістили на купюрах вимираючі види своєї країни. На банкноті в десять доларів зображено блакитну качку, що перебуває під загрозою зникнення. 
Канадський долар
 Канада останньою почала використовувати полімерне зображення. На жаль, як повідомляє видання Toronto Star, купюра зменшується від спеки. Правда, канадцям це не дуже загрожує.



А Вам сподобались?



Немає коментарів:

Дописати коментар