середу, 11 червня 2014 р.

9 ефективних способів подолати лінь!

1. Щоб побороти лінь, треба спробувати нічого не робити!
Як би це парадоксально не звучало. Це тільки вам здається, що ви нічим не займаєтеся. Але ж ви їсте, п’єте, готуєте собі щось, читаєте, лежите чи слухаєте музику, врешті-решт, думаєте! Стати посеред кімнати і замріть. Повірте, це витримає не кожен. Пройде 10 хвилин, і ви втомитеся, а через 15-20 навіть думки про невиконані справи будуть сприймаютися із захопленням.
2. Під час боротьби з лінню важливо зрозуміти, для чого тобі...
все це потрібно, придумати вагому причину, визначитися із завданнями!
Усвідомлення важливості справи – вже велика справа. Чи справді це потрібно? Зважте всі “за” і “проти”, складіть алгоритм дій, продумайте етапи. Все це не для того, щоб себе відговорити. Важливе завдання – це правильно розрахувати та розпланувати свій час. Тому перш за все необхідно визначитися із завданнями та справами на сьогоднішній день. Якщо завтра здача проекту або важлива конференція, значить, ви повинні вирішити це в першу чергу і починати потрібно саме з цього. Кожен це зробить у свій спосіб, оскільки варіантів тут безліч.
Зрозумійте, у недостатньо обдуманох в деталях завданнь вкрай низький шанс вирішитися!
3. Не відкладайте на завтра.
Ніколи не здогадаєтеся, який найбільш важкий день тижня. Не понеділок і не п’ятниця, а … завтра. Він найбільш завантажений, тому що всі справи відкладаються на завтра. А раптом з’явиться дуже термінова справа, яке змусить відкласти те, що треба було зробити сьогодні. Щоб побороти лінь найкраще почати зараз, навіть якщо досить пізно, тому що завершити вже розпочату справу значно легше, ніж почати нову.
4. Хто рано встає, тому…
… Більше часу вільного буде днем. І чим раніше почнете, тим краще.
Люди діляться на «жайворонків» та «сов». «Сови», як правило, цілий день лінуються, придумуючи нескінченні відмовки. А за справи сідають лише під вечір. Милі «сови», кожна людина може працювати як вдень, так і ввечері. Тільки уявіть, що до 11-ї дня ви зробили те, від чого раніше втомлювалися, закінчуючи на 3 години пізніше. Вранці, на свіжу голову, все виходить набагато швидше. А зайва хвилинка вдень буває набагато кориснішою за ранкову, хоча б тому, що вільний час може з’явитися і у ваших друзів – прекрасний привід відволіктися від роботи, відпочити і перекинутися парою слів.
5. Не покладайтеся на інтуїцію, якщо хочите побороти лінь!
Іноді ми лінуємося щось робити, і тому не робимо це. А зовсім несподівано для нас виявляється, що працювати над цим і не варто було. Це інтуїтивна лінь. Так, вона іноді економить час, за що ми їй вдячні. Але в серйозній стадії розвитку нашого захворювання вона може підводити, так що проблем уникнути буде важко.
6. П’ять хвилин роботи можуть стати рятівними!
Змусити себе попрацювати під час періоду ліні дуже важко. Але побороти лінь буде легше, якщо собі сказати, що потрібно бути активним тільки 5 хвилин, витерпіти можна все що завгодно. Робота почнеться, і захочеться або швидше її доробити, або найближчим часом буде легше продовжити.
7. Розділіть великі справи на менші частини.
Відразу вирішити будь-яку велику проблему або поставлене завдання складно, тому що не знаємо, з якого боку взагалі до цієї проблеми треба підійти. Все одно що перед нами було б велике яблуко. Воно смачне, воно корисне, його хочеться з’їсти, але воно занадто велике. Щоб поласувати, ми просто розрізаємо його на стільки частин, на скільки захочемо. Уявіть, що робота і є фрукт, з’їсти який можливо, тільки якщо розділити його на маленькі частини. Набагато простіше виконувати справи по черзі.
8. Лінь – дуже заразна штука
Черговим доказом того, що лінь – це не просто стан душі, є те, що вона передається від людини до людини. Попадаючи в колектив, де багато халтурять, висока ймовірність того, що ви теж скоро зледащієте. Варто уникати і не спілкуватися з такими «лінивцям».
Як подолати лінь9. Винагороджуйте себе
Будь-яка праця має бути винагороджена! Що б ви корисного не зробили, нехай навіть щось незначне, похваліть себе. Виконали частину справи – випийте чашку кави з улюбленим печивом, прогуляйтеся або просто відпочиньте 5 хвилин. Це гарна звичка…
7. Не відкладайте на завтра
Завтра - це самий завантажений день тижня, адже ми постійно відкладаємо справи на завтра. Якщо хочете почати життя заново, зробіть це прямо зараз - завтра з'явиться якась дуже важлива справа або ви просто передумаєте. Навіть якщо вже досить пізно, почніть свою справу сьогодні - закінчити розпочате легше, ніж почати нове.
Домагайтеся успіху в своїх справах, і нехай лінь більше не стоїть на вашому шляху!!!


Детальніше: http://jijour.com/yak-poboroti-lin.html © jijour.com

Немає коментарів:

Дописати коментар