четвер, 25 липня 2013 р.

Наймолодші і успішні бізнесмени сучасності.


Журнал СЕО опублікував ТОП-10 наймолодших видатних бізнесменів сучасності. У рейтинг включені молоді люди, що створили свою бізнес-імперію у віці до 30 років і відомі у всьому світі. Практично всі учасники десятки добилися успіху з допомогою Інтернету і високих технологій. Їх інновації і свіжі бізнес-рішення використовуються тепер у всьому світі.
Перше місце займає Метт Мулленвег (США, 24 року), творець Wordpress - одного з найпопулярніших безкоштовних блогових сервісів, а також компанії-виробника ПЗ Automattic, де був зокрема розроблений знаменитий Akismet для боротьби із спамом. Молода людина почала працювати над Wordpress у віці 19 років, і вже в 24 він звільнився з компанії CNET для того, щоб повністю зосередитися на розробці сервісу. У вільний від бізнесу час Мулленвег ще і грає на саксофоні.
За ним слідує Марк Цукерберг (США, 23 року), творець найбільшої соціальної мережі Facebook і наймолодший в світі мільярдер - Forbes оцінив його власність в $1,5 млрд.
Замикає трійку ще одна американка - 18-річна Ешлі Куолз, яка запустила в 15 років сайт для дівчаток Whateverlife.com, об'єм трафіку якого зараз у декілька разів перевищує об'єм популярних Seventeen, Teen Vogue, і Cosmogirl! разом узятих. Дівчина отримує відповідні рекламні доходи.
У рейтингу також фігурують наступні особи:
  • Сухас Гопінат, Індія, 22 року - заснувавши компанію веб-рішень Globals Inc в 14 років і потрапивши в Книгу рекордів Гінеса, він керує зараз персоналом в 600 чоловік і офісами в 11 країнах. 
  •  Чад Херлі, США, 31 рік - розробник сервісу відео Youtube продав своє дітище Google за $1,65 млрд, але займається ним до цих пір.
  • Том Терлоу, Англія, 19 років - ще в шкільні роки затіяв і з успіхом реалізував проект дитячої книготоргової компанії Epi-Сulture, що спеціалізувалася на підписних виданнях. Торгував і Гарі Поттером.
  • Бен Касноча, США, 21 рік - ще один герой Кремнієвої долини, засновник Comcate, незважаючи на вік вже написав мемуари під гучною назвою Startup мого життя, де радить всім стати генеральними директорами власної долі.
  •  Ендрю Говер, Англія, 30 років - ще в Кембріджі придумав онлайнову гру Runescape. Мільйони геймеров багато років воюють з гоблінами і іншою нечистю, а регулярні апдейти нікому не дозволять скласти зброю.
  • Ноа Гласс, США, 27 років - натомившись в чергах в нью-йоркські ресторани, винайшов Mobo - систему оформлення замовлень по мобільному телефону. Тепер ця система пішла по всьому світу, і не лише в громадське харчування.
  • Гурбакш Ченел, США, 26 років - американець індійського походження продав своє агентство он-лайнової реклами гігантові Yahoo! за $300 млн і зараз запускає новий проект gwallet.
За матеріалами Sostav.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар