суботу, 2 листопада 2013 р.

Найбільш витончені податки в історії людства...


10 самых глупых налогов в истории человечества Виправдане перше місце по числу найекстравагантніших податків слід присудити Тибету. Громадяни Тибету зобов'язані були сплачувати збір на народження дітей, на право танцювати, співати, не кажучи про те, що б просто дзвонити у дзвоник, бити в барабани. А втомленому мандрівникові не можна було ненадовго подрімати на території країни, тому що навіть за такий скромний нічліг він повинен був заплатити державі.
Новини повідомляють, що в той час в казну держави стягувалися 1892 податки. А в Німеччині в XVI столітті був введений податок на горобців. Через те, що дзвінкоголосі пташки заважають населенню спати і просто жити. Господар кожного будинку повинен був знищити по 10 горобців. Якщо ж він не виконував цього, то йому потрібно було заплатити в казну. Багаті і ледачі німці просто купували дохлих горобців у підпільних торговців.
В Амстердамі у старовинних будинків можна помітити дуже вузькі фасади, а все тому, що за часів середньовіччя існував податок на вікна.
Податок на тінь з 1993 року збирається з жителів Венеції. Власникам магазинів, тінь навіси яких падає на комунальну землю, доводиться платити.
Податок на собак давно вже не новина. Такий податок існує в більшості європейських держав. У Швеції собачий податок залежить від розміру пса, ось чому шведи часто заводять приземкуватих такс.
У Єгипті офіційно зареєстрована танцівниця платить у казну. Що дивно щорічні надходження від виконавиць танцю живота приблизно 264 мільйони доларів. В одному китайському містечку, якщо чоловік і жінка живуть разом без шлюбного свідоцтва, вони зобов'язані платити 120 доларів на рік.
В Австрії лижники платять збір за кожен спуск з гори. Грошові кошти держава передає клінікам, де лікування невдалих лижників обходиться за рік у 1 млрд. шилінгів. Цей податок платять туристи, які приїжджають на Балеарські острови. Кожен турист повинен внести 1 євро в день за задоволення покататися на лижах.
У Росії теж було чимало незвичайних зборів, наприклад, Петром Першим був введений податок на бороди і на лазні. В Алтайському краї порівняно нещодавно, на початку 20 століття, податок був введений на прання білизни в ополонці. І по 2 коп.збиралось за кожен похід за водою. У Радянському Союзі на початоку 90-х існував збір за бездітність. Неодружені і не мають дітей чоловіки повинні були віддавати державі 6% свого доходу, які йшли на допомогу багатодітним сім'ям.
Джерело:  http://www.nalogovnet.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар