пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

...як "Маленька школа..." до служби зайнятості ходила.



  21 листопада 2013 року, для учнів ШКП «Маленька школа великого бізнесу» Бершадської ЗОШ I-III ст.№3 було організовано та проведено екскурсію до Бершадського районого  центру зайнятості.

    Учнів зустріла Герасименко Ольга Петрівна - головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг, яка провела екскурсію по секторах центру зайнятості.
Вони прослідкували ланцюжок обслуговування клієнтів, поспілкувалися з фахівцями центру зайнятості, переглянули інформаційне наповнення стендів з переліком професій та отримали інформацію про навчальні заклади, що здійснюють професійне навчання.

    В ході екскурсії Ольга Петрівна  звернула  увагу дітей, учасників проекту, на сектор самостійного пошуку роботи, ознайомила з інформаційними стендами, де розміщена інформація  про графіки проведення семінарів.

В інформаційному кабінеті показала дітям добірку теків з описами професій, яких в центрі більше 160, та теками всіх підприємств в місті. Діти мали можливість ознайомитися зі списком вакансій,  які професії мають потребу на даний час в м. Бершадь та Бершадському районі.

   Після того Ольга Петрівна  поінформувала школярів про перенасиченість ринку праці спеціалістами з вищою освітою та престижність робітничих професій в регіоні.

   Також гості отримали інформацію про зміни у законодавстві та профорієнтаційну роботу з молоддю. Вона звернула увагу дітей, на те, що отримання освіти та спеціальності до душі - це великий плюс в майбутньому житті. Але, щоб стати висококваліфікованим  працівником, однієї освіти мало, треба займатися самоосвітою, вміти користуватися комп’ютером та знати іноземну мову.

   Учні дізналися, що пошук першого робочого місця – це крок дорослого життя і він повинен бути ретельно виваженим, тому для працевлаштування молоді після закінчення навчання державою визначено додаткові гарантії. Звернувшись до Бершадського райцентру зайнятості, випускникам допоможуть у наданні першого робочого місця, запропонують працевлаштування на заброньовані робочі місця на підприємствах, в організаціях та установах, організують пошук підходящої роботи і сприяння у працевлаштуванні, в тому числі – шляхом надання роботодавцю дотації, а також нададуть інформацію про обрану професію, ознайомлять зі станом ринку праці регіону та його перспективним розвитком.

   Неабияку зацікавленість у випускників викликали мобільні сервіси пошуку роботи: система автодозвону, SMS-повідомлення з вакансіями, веб-портал державної служби зайнятості, Інтернет-портал « Труд »тощо.

   І, вже прощаючись, і дякуючи організаторам , учні не змогли просто піти, не навчившись користуватися «електронним консультантом » - Банкоматом вакансій .

  Екскурсія пройшла в теплій, невимушеній атмосфері й отримала позитивні відгуки гостей центру зайнятості.

Немає коментарів:

Дописати коментар